lördag 18 februari 2012


Hjärnan går på högvarv...

Vill inte tänka eller fundera utan vill bara radera...

Men HUR FAAN GÖR MAN DÅ???

Jag vill oxå hitta förnekelse svackan å gömma mig där länge..Så länge att det kan handla om resten av mitt liv.
Jag hinner knappt tänka denna tanke innan något i mig bara SKAKAR till hela mig !!
HALLÅÅÅ,hur tänkte du nu liksom!?
Precis när jag tänkt klart meningen så e det som om en del av mig abrupt påpekar att IDIOT det går inte å varken glömma eller gömma allt du varit med om eller utsatts för...suck....Någonstans i mig bor en jävligt envis å vis liten "plupp"..Den pluppen håller min näsa ovanför ytan å hjälper mig att inte drunkna i svek,förtal,sorg,utanförskap & oförståelse...
Denna lilla plutt väcker min inre BITCH fast egentligen e det bara en tiger som e en stor katt som vill bli klappad..

Jag har kommit fram till att gömma å glömma bara fungerar för en liten stund å sen e det nog lättare å övertyga någon annan att allt e bra eftersom man inte lever med nån annan än sig själv å sina egna känslor dygnet runt..

Så då kan man ju undra om det funkar å ljuga för sig själv?Förneka allt som e otrevligt men ändock har hänt?Är det hälsosamt att bara för att ingen annan ska tycka å tänka något om mig som person,ja e detta då bra å skada sig själv genom att bara förneka!!??

Ja det kanske funkar för somliga...MEN INTE FÖR MIG !!!

Jag har för i helvete 5 barn som jag älskar mer än livet självt å dom behöver mig !! MIG som i HELA MIG å inte spillror för vad andra gjort mot mig eller tvingat mig att göra mot dom för å skydda OSS !!!!

Jag har ALDRIG sagt att jag e oskyldig å jag kryper INTE under stolen med att ett av mina motton här i livet är = Skada mig 1 gång å jag skadar dig 5 tillbaks....

Låter jag som en bra person??? NÄÄÄÄ,jag är en hämndlysten jävel,MEN jag kan kontrollera det genom att jag nöjer mig med å bara se en annan som skadat mig bli skadad tillbaks av någon annan..Jag behöver själv inte ha orsakat det utan nöjer mig med att KARMA STRIKES BACK in many differnt ways....

Te.x om du fäller mig så behöver jag inte springa runt å leta tillfälle för å fälla dig tillbaks..Jag nöjer mig gott å väl med å höra att någon berättar för mig att den som fällde mig blev fälld av någon till å med för mig okänd person..

KARMA !!!

Jag vet att jag e lätt å hata !! Varför?? Jo för att jag skiter fullständigt i vad andra tycker å tänker om mig..Love me or get the fuk out of here typ ;)

Sen kan jag tycka att bara för därför,så är mina vänner som jag har RIKTIGA vänner å inte fejkisar som drar efter ett tag..

En riktig vän finns där vid din sida å accepterar dig för hur du är,hur du tänker,hur du handlar,hur du än mår å å allt detta oavsett om dom håller mer dig eller riktigt förstår...

Tro mig jag har allt på mina snart 40 år råkat ut för personer som velat få mig å tro att dom varit allt detta..Men lögner håller ALDRIG i längden !! SÅ DE SÅ !!!

Å då kan man fråga sig..MÅSTE det som är ens kött å blod ha just dessa egenskaper bara för att man är besläcktade!!??

Hahaha JAG behöver inte ens fundera på svaret...NOPE !!
NOPE för att jag VET att så inte e fallet..

Min stora syster å JAG har levt 2 så olika liv men inte för mitt liv skulle/har eller vill jag ifrågasätta eller klandra henne för det.. MEN om jag utmanas till å vara tvungen å göra det så är det just där jag är idag !!

Att hon mått dåligt för div.olika orsaker i många år men jobbar på det har alltid beundrats utav mig även om hon inte vet om det !!
Hon sa så sent som häromdagen att hon är starkare å inte alls samma svaga person som förr..SKÖNT !!
MEN,är det då bra att back 125 steg i den possitiva utvecklingen genom att bl.a här inne förneka å förkasta min livsupplevelse å på så sätt även hennes egen???ÄVEN om vi inte upplevt exakt samma saker..Men vår "familj" har påverkat oss båda PUNKT !
Vi båda VET vad som fått oss att må dåligt å fått oss att gråta över måååånga gånger,skillnaden är ju bara den att JAG reparerar mig själv å vägrar acceptera att bli sjuk av allt som hänt/händer..
HUR??? GENOM Å SKRIVA AV MIG TYP HÄR !!!

Men min syster är ju redan skadad å då undrar jag själv hur å varför man vill lägga locket på å tysta MIG i detta läget???
Man kan aldrig må bra av å hålla skiten inom sig,för då fastnar det i hjärnan å bryter ner en successivt som person...

Jag sa till henne häromdagen att även om hon vill blunda så KAN eller VILL inte jag göra det !!
Jag vet vilken tickande bomb jag blir om jag ska lägga locket på bara för att INGEN annan ska få veta vilket helvete det faktiskt va även om man inte såg det från utsidan..
Jag accepterar att hon hellre vill att folk ska tro att allt va guld å gröna skogar MEN då kräver jag att acceptansen ska gå båda håll!

Respekt är ingen man bara för sådär eller kan kräva..Respekt är något man förtjänar å även denna vårdas bäst om den är ömsesidig !!!

Nu e den inte det i vårt fall å jag accepterar det! MEN !! Betyder det att jag ska lägga locket på å sluta skriva av mig här så att hon får må bra!!?? Tyvärr,där går gränsen !! JAG behövs för min familj å jag mår bra av å skriva å jag behöver inga dyra psykologer som bara sitter å lyssnar på klirret i kassan (vilket iofs finns bra sådana för dom som behöver det/det funkar på !)

Men bara acceptera att även jag är trött på att känna mig utanför å illa behandlad å att jag inte orkar vara tyst.JAG bearbetar mitt illamående här på min blogg å jag kan bara säga det som är sant utifrån hur jag mår eller mått för vad som hänt eller händer mig..

Jag har ALDRIG påstått att jag är bättre än någon annan å tro mig det finns många som jag skulle vilja vara mer lik bara för att jag anser att dom är bättre än mig..

MEN !!! Detta blundande som mer eller mindre krävs ifrån DIN sida syrran,sorry kommer ALDRIG å hända ! Jag vill INTE bli som dig..
Jag är jag å du är du..Jag skriver här å lägger mina pengar på mina barn å så länge jag har vänner som hjälper mig å må bra så behöver jag inte dra ner på barnens behov för å ha råd med terapi..

Ja nu låter jag elak,men som sagt du får vad du ger....

Skit samma min mamma var inget helgon men hon var trots allt min mamma oxå....8 kommentarer:

 1. heja dig bejb! Du är inte särskilt svår att förstå sig på alls, du har en massa som måste ut, en massa som måste läka och det allra sista du behövde var en konflikt med din syster. Vem fan hade inte blivit vansinnigt förbannad och besviken av det? Du är oerhört mänsklig och direkt, och du är det på ett sätt som förmodligen kommer kommer vara avgörande för hur du tar dig ur det här med själen någorlunda intakt. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack !! Jag hoppas verkligen hon en dag kan förstå att hon skadar sig själv ännu djupare genom å förneka mig å mina upplevelser.jag vill inte vara i hennes kläder den dagen då ridån går upp för henne å hon inser vad hon bidragit med både i sitt mående å nu i mitt..Men men det e ju inte alla som har ett samvet så vi får väl se.Denna konflikt hade aldrig behövt äga rum om hon hade nöjt sig med å få allt å ta mig på mitt ord,nä istället utmanas ödet å det klart att jag då drar öronen åt mig å funderar på vad det nu kan vara hon e ute efter eftersom hon t.o.m vill bluffa mig med en fullmakt utan betydelse..Jag vill inte bråka men tvingas till det då det hon försöker ro i land är för mig totalt orimmligt..
   Jag hoppas att jag inte bryts ner innana jag går i mål..Mål som i mitt mål i livet å där innefattas ett STOP i frågan pyjamas party !!!
   Där är oxå orsaken till denna konflikt å INGET annat skäl hur hon än vill lägga fram det på sin fromt med dom hon har runt sig..1 smart hövve har ju redan visat sig så jag kan bara säga grattis å hoppas hon kan lösa syrrans alla problem genom å hoppa runt å läxa upp folk i syrrans omgivning..Jag va inte den första med å få henne på halsen för hon har oxå försökt å dra syrrans barns pappa i örat då han gav råt till sin egen dotter..Suck..Vissa e bara för mycket å det kan jag me vara :))
   Hoppas att du har rätt ang. slutfrasen..Det e mitt mål..Kram vännen <3

   Radera
 2. Maria.. Det går inte att "radda" - du upplevde det helt rätt - "hur tänkte jag nu". precis så Maria, det går inte att "radda"... Den lilla "pluppen" är Du och ditt jävlar go, som ingen kan ta ifrån dig.. Du finns för Dina Fantastiska Barn, det är vad som räknas..
  Du tänker och agerar så jäkla rätt,, det heter "överlevnad"....
  Man behöver inte vara "biologiska" för att känna släktskap, eller "band" mellan varandra, - jag gör det med dig Maria...
  Och jag är förbannat Stolt Över Dig...
  Och varför i "jösse namn" skall du lägga locket på grytan? - det kommer bara att koka över,, - kör på för tusan....
  Det kanske är ren avundsjuka från vissa att Du har kuraget att stå upp för det du tycker och tänker, - du vågar, när andra skulle lägga på locket och backa - men inte DU MARIA,, - fan vad du gör mig Solt....
  Respekten, precis som du säger - den förtjänar man.. Genom att vara medmänniska och att bry sig om - det är så enkelt egentligen att jag häpnar över vissa människors enorma "enfaldhet", hittar inget bättre ord....
  Självklart, självklart skall ingen tala om för Dig vad du skall eller inte skriva här på din blogg, - här skall du skriva av Dig, skit samma om det sårar någon, det är din blogg och endast din, - skriv precis vad och hur du vill...
  Fan så mycket billigare än alla "hjärnskrynklare" i världen, - även om jag kan hålla med om att dem behövs till människor som inte har förmågan eller orken att "hela" sig själva..
  Maria Du Är Bättre Än Många Av Oss Här,, - Hör Du Det...
  Säger som "Mucklan" - HEJA BEJB,, STÅ PÅ DIG... - Vi finns bakom Dig...
  KRAMAR I MASS, HJÄRTAT.... G O ....... Puss / kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 Det gör mig otroligt glad å stolt är jag över å ha vänner som dig/er !!!!
   Visst kokar väl potatis med locket på ståendes på 6:an!? Å det blir en sablans röra å massor å torka upp...
   Jag blir generad om jag ska vara ärlig..Stolt över mig!? Wow !! Vet inte vad jag ska säga faktiskt mer än att JÄVLAR va glad jag blev :) Tack så mycket!! Nu sitter tårarna där å väntar på å få trilla över kanten...
   Jag kan inte läsa det du skrev igen för då brister jag..Tack tack å åter tack..För dina fina ord som värmer mig i min kyla..
   All kärlek till dig vännen <3

   Radera
 3. Säger det igen vännen... du är så "levande" så riktig! TRO MIG!!

  Hat och kärlek gränsar till varandra.. för att kunna hata måste man kunna älska..
  du är lite som mig.. och jag är lite som dig..
  får ofta höra att jag är "över känslig" men hellre det än "under känslig som maria skäringer säger!
  bamse kramar till dig från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gumman <3
   Du har rätt å visst e vi lika många gånger..Lite lustigt med tanke på att vi bor i varsin ände i detta långa land (nästan)..
   Vi får helt enkelt vara överkänsliga tillsammans då :)
   Bamse kramar tillbaks <2

   Radera
 4. Hej Maria!

  Efter att ha läst igenom din blogg, så känner jag, att jag vill skriva några rader och tala om att jag tycker DU ÄR EN FIN OCH GO TJEJ OCH MAMMA TILL DINA BARN.

  Att få Sorg, det vet jag hur det känns, för jag är mitt upp i min egen Sorg efter min älskade make, min Pusselbit, mitt allt! Och han blev klädd i dom finaste kläder! Det var viktigt med ett värdigt avslut! Sen har vi haft en vacker Minnesstund, så det finns bara goda tankar runt om detta.

  Därför reagerar jag starkt över EN MAMMA I PYJAMAS! Och allt detta bestämmande bakom ryggen, ni är ju tre syskon, vad jag förstår.
  Jag kan bara säga gott om din Mamma, för hon var go mot mig, det andra beskrivet vet jag inget om.

  Detta måste vara FRUKTANSVÄRT TUNGT FÖR DIG, MARIA! Jag förstår din frustration. Man vill ju ha goda minnen och kunna gå vidare. Du - som jag - skriver av dig. Det gjorde jag även när min Mamma dog. Jag grät mycket efter mamma, jag var bara 38 år då, lite ungefär som du är nu.

  Jag visste inte om jag skulle orka skriva dessa rader, för jag är känslig, jag med. Men nu har jag gjort det och det är därför att JAG GILLAR DIG.

  Varm kram /Gerd ♥

  SvaraRadera
 5. Tack Gerd !!
  Min sorg är över sen länge tyvärr Gerd..Jag ljuger om jag säger annat,men så e det tyvärr..
  Jag beklagar din sorg å samtidigt kan din pusselbit vara glad å tacksam för att du/ni fanns där å nu i efterhand ville göra honom så fin som möjligt..detta trodde jag var mer än en självklarhet å det e därför jag måste dra i nödbromsen då detta inte e så självklart tydligen..:( Det är tungt att ha en äldre syster som inte förstår eller om hon inte vill förstå.Hon sa att hon förstod när jag förklarade å ville byta kläder MEN när det visade sig kosta pengar så sa hon NEJ..
  Jag klarar inte det beteendet å nu e det som det e..
  Klart att du inte kan veta något om mamma då ni kända varann väldigt ytligt ifrån bloggen å mamma kom man bara nära när man lärt känna henne irl så att säga..Men glad e jag att hon kunde vara en vänlig åt någon..

  Jag gillar dig men du ska inte känna dig tvungen att skriva om du känner att det bär dig emot..Du har sorg å behöver din läkning <3
  Å jag gillar dig med men ibland händer saker en i livet som kan spegla en annan bild å på så sätt komma ifrån varann..Huvusaken e ju vad man gör när man hittar tillbaks till sin ork å vad man gör med den..
  kram på dig // Maria <3

  SvaraRadera