fredag 10 februari 2012
3 sömnlösa nätter krävdes för å knocka mig.! I natt har jag sovit som ett barn å det behövdes kan jag lova.

Jag har lovat mig själv att inte svika min syster..Visst vi har inte haft något stöd varken AV varann eller I varann nån gång tidigare på det viset som behövs just nu..

Vår uppväxt såg säkert jättebra ut utifrån,men för dom som kom oss nära vet ju att min syster bl.a rymde i tonåren å slutade hos fostermammas.Jag själv såg ut som en bortskämd snorunge med hästar å dyligt.

Pappa jobbade i Norge i många år å kom hem på sena torsdags kvällar för å sen åka tillbaks på sen söndag kväll eller tidig måndag morgon så han levde liksom inte familjeliv med oss på det viset.Visst 5 veckors semester 24-7 men det va inte heller vår vardag,det va ju semester för oss alla å den spenderade vi ju nere hos min farmor å faster i Kroatien..

Sibenic är 1 av jordens vackraste platser å tror ingen mig så googla upp bilder så ser ni :)

Där finns en del av mig å mitt hjärta kommer alltid banka extra för både landet å platsen !!

Kanske inte e så konstigt eftersom jag i alla år har spenderat hela sommarlovet där under hela min uppväxt å hade det inte varit för mina hästar så hade jag tänkt å studera där nere efter 9:an..
Har funderat många gånger på hur mitt liv hade sett ut om jag valt att offra allt här för å flyttat ner..

Jag e bitter på många saker som jag varit tvungen att uppleva..

Jag har dom senaste dagarna bestämt mig för att inte svika min syster så som jag själv alltid blivit sviken.Jag har alltid varit den "starka" i vår familj vilket inte e sant,men NU ska jag vara det för syrran..
Visst hon e 6 år äldre än mig,men hon har en ryggsäck som e full av mindre roliga överraskningar å har fullt upp med sina egna demoner innan allt detta.
Vi har dom sista 15-20 åren levt som ett kugghjul..JA KUGGHJUL är precis vad det e !!
1 kugge står för Pappa
1 för min syster
Å 1 för mig
Övriga kuggar står för mammas ytliga bekanta å hennes 3-4 vänner..

Detta hjulet kunde inte någon av oss vara med å styra eller påverka utan det styrdes helt klart av min s.k mor..
Detta hjulet snurrade inte runt i någon jämn takt inte,utan detta hjul stannade på 1 kugge å gick inte vidare till nästa kugge förrens hon fått vad hon ville eller att "kuggen" i sig satte sig på tvären eller ifrågasatte dom andra kuggarna å deras funktion.

Man hann precis känna sig uppskattad å började känna att den där kärleken nog fanns där för en trots allt..JUST DÅ när det kändes så,då när jag kände det så reagerade jag på ord som = tur att du finns.Du är den enda som verkligen bryr dig om mig till skillnad på din syster som gör bla bla bla bla,som säger bla bla bla å tycker bla bla bla även om dig Maria....
Jag ska ärligt erkänna att jag många gånger avskytt min syster då jag såg hur ledsen mamma blev likaså min pappa för dessa ord som mamma sa gällde även honom allt för många gånger..
Även dom som tror sig vara hennes vänner har fått samma hantering å olika påståenden..

Jag köpte detta med hull å hår allt för många gånger..Varför !? Därför att just DÅ kände jag att jag hade en mamma !!
Mitt ego mådde så bra just då och det gjorde mig mer än givmild tillbaks..

För några år sedan insåg jag helt plötsligt en dag att det fanns något i orden hon sa som gjorde mig tvivlande..Jag ifrågasatte å det skulle jag INTE ha gjort :/
Jävlar vilket helvete det blev !!!
Nu skulle vi inte ha kontakt minsann för hur kunde jag misstro henne!?

Första gången min pappa ringde mig å frågade hur jag kunde vara så hemsk å säga alla saker å behandla min mamma så illa VAKNADE JAG!!
85% av vad han sa fattade jag inte ett skit av,kände igen vissa saker fast dom va gött saltade JA !! MEN bara för att det va precis vad hon sagt till mig att min syster å pappa hade sagt till henne eller gjort emot henne !!!

Detta tillvägagångssätt är en verklighet som jag levt i mer eller mindre i hela mitt liv..Men det har inte alltid varit synligt för dom som inte varit innanför våra dörrar PÅ RIKTIGT !!

Förr när jag va mindre så va det inte lika grovt som det blev och fortfarande är..För det fungerar fortfarande trots att hon lämnade oss häromdagen,lämnade oss alla med ? utan förklaringar å med sanningen om hennes egen inblandning så valde hon att dö ifrån oss utan ens en ursäkt.
En liten jävla ursäkt !!!!

FAN ta dig !!!! Det hade inte ändrat på något egentligen men det hade i alla fall varit en ursäkt å kunna ta till då allt bubblar upp å känns jobbigt..

Som NU....Det hade kunnat lindra allt inkl HAT om jag hade kunnat lagt till tanken som = Hon försökte i alla fall be om URSÄKT !! Men nääää

Hon dog fast hon såg våra öppna sår som hon själv varit med å skapat....Å hon kunde inte ens lämna ett plåster
5 kommentarer:

 1. Hon var sitt okränkbara jag till slutet. Det betyder i alla fall att hon inte låtsades, hon fejkade inte sitt jag utan hon handlade av ren och skär övertygelse. Någonstans innebär det också att hon var tvungen att agera som hon gjorde. Hon hade ingen möjlighet att säga förlåt eller be om ursäkt, hon kunde förmodligen inte själv se vad hon gjorde genom att inte rannsaka sig. Hon var hon helt enkelt.
  Oavsett vad du gjort eller agerat för att vinna hennes gunst och gillande hade hon utan tvivel fortsatt att vara sitt jag och hon om hon hade fått chansen att göra om allt från början, då hade hon nog valt samma val en gång till. I hennes värld var det nog hon som inte var förstådd och inte ens hennes barn hörde vad hon sa. Hon måste ha varit väldigt ensam där inne, vare sig hon visste det eller inte.
  <3

  SvaraRadera
 2. Ja Mucklis..Kan vara så oxå å till viss del var det nog så..MEN !! Hon älskade å göra sig till ett offer å såg till dö som en martyr .. :/

  Men gruppkarm låter som ett toppen förslag <3

  SvaraRadera