måndag 5 mars 2012


Såå trött...
Såå ont.....
Såå less....
såå arg.....
Å såå besviken................

Besviken på min mamma..

Vet inte om det beror på att jag har ont som allt bubblar upp men frågetecken som jag VET ALDRIG kommer å besvaras.
Men jag är förbannad på hur man kan fjompa runt å pussa å nypa i stjärten hos folk på facebook istället för å bara skriva ett enda ord på sina barnbarn sida i alla fall..
FÖRLÅT !!
Det ordet hade gjort STOOOOR skillnad för grabbarna..
Jag har hört ordet några gånger för mycket för å tro på det,men ändå...
Aldrig någonsin ord som..Förlåt jag va arg å sa så..Nää bara ord som berättade hur andra vänt på saker å ting..suck..
Men mina barn som bara växt sig så stora att dom såg med egna ögon å hörde med egna öron..klart dom tillslut ifrågasatte.
Men att bli spottad på verbalt å kallad för diverse fula namn..Av sin mormor!!!!

Jag är så ledsen för att dom ska ha med sig detta i sitt bagage...
Att ena sonen har ett mail med så mycket skit å alla dessa fula ord som hon kallade honom bara för att han sa emot å stod på sig när han visste hur det låg till...Han hade synat en av många bluffar å detta kontrade hon med i form av förnedring å spott fast i ord..Ord som alltid kommer å finnas kvar i hans lilla hjärta..Ord som faktiskt blev dom sista ifrån hans mormor att komma ihåg :/

Min bitterhet är näst intill borta,men sorgen är kvar.Sorgen över att mina barn får lida,för att min pappa får lida å för att ett litet jävla ord hade gjort en sån STOR skillnad..

Att jag i morgon ska behöva in å ta i all skit gör ju saken mycket lättare...NOT !!!

Att behöva lägga ner tid på något/någon som inte förtjänar det.JA så ser jag på det idag!!

Jag ångrar absolut inte att jag kämpade in i det sista för hur det skulle göras/gå till med mamma å hennes kläder å smycken..Tvärtom så stärkte det även mig att jag utan några som helst problem kunde möta mamma 1 år å 4 månader senare..Fast hon låg där tom utan själ å utan ord..Jag kände inte ens att det va min mamma som jag smyckade..
MEN !!
Det va min mammas skal,skalet av vad som 1 gång var min mamma...

Vart hon än må befinna sig idag så kan hon inte annat än å bara acceptera att jag är större än vad hon någonsin var eller blev!!!

Att få höra ifrån folk nu i efterhand att hon förklarat att vi inte längre hade kontakt pga att hon skulle ha tagit ett lån för mig som jag naturligtvis då inte betalat..Ja det får dom tro på om dom vill,för det hade INTE med saken å göra eftersom det inte finns någon som helst sanning i detta..
Att jag får höra att visst var leo´s död tragisk,men lika så gott det eftersom vi ändå har så många barn redan!?

Saken var den att dagen innan vi åkte ner å gjorde mamma fin i kistan fick jag reda på detta med Leo...FAAAN va jag ville ge upp just då..Jag gjorde det nästan men bestämde mig för å göra tvärtemot vad mamma själv hade gjort om hon varit jag..
DÄRFÖR samlade jag mig å gjorde det..För å inte vara som mamma!!!!
Sen står jag för dom värderingarna ang.moral å etik samt respekt för hur man behandlar en död å sänder den vidare som sitt JAG !!

Det känns lite konstigt att skriva här på ett sätt.Skönt å få ur sig skiten men samtidigt så har min syster väldigt ont av det.Hennes barn har tydligen enligt syrran ont av det oxå.Jag kan tyvärr inte ta hänsyn till dom men jag kan bara hoppas på att dom inte läser då om detta är jobbigt för dom..Vill dom inget illa MEN om dom tycker detta är jobbigt..HUR FAAN TROR NI DÅ JAG TYCKER SOM UPPLEVT DET???

Sen få glåpord av folk eller familj som inte varit nära å sett å hört,det e oxå en skum känsla.Ord som ljuger är ett tufft å elakt ord OM du inte VET att det är så...

Den enda av 8:a barnbarn som hade en mormor är min äldsta son..INGEN av dom andra betydde ett skit för mamma..
Min plutt va den förste pojken på 28 år i vår släkt å en son hade min mamma alltid önskat sig,men hon fick ingen...

Tro mig!!Detta va inte roligt alls med facit i hand.Jag som bara va 20 då han föddes gjorde INGET RÄTT enligt henne..Men hur skulle jag lära mig när jag blev motarbetad av min egen mamma liksom??
Visst va sonen hemma med mormor å morfar en hel del men det va jag med även om jag kunde gå ut å parta med vänner så kom jag dit å sov så jag va där dagen efter när han vaknade.När mina föräldrar skildes flyttade mamma till gården brevid å då hade vi altanerna snett mitt emot varann så då sov jag hemma hos mig själv.

Tyvärr var det till slut en kamp om vem som var bäst för sonen..Mormor eller mamma...Suck..Mamma fick pappa till å köpa dator när sonen var yngre än 10 år å detta hade jag förbjudit.men det skedde i smyg å gissa om mormor va poppis..
Massor av saker lockades han med i kampen om att mamma skulle få den sonen som jag aldrig blev.
Glömmer aldrig då jag var gravid med 1:an å mamma sa rent ut till mig att hon var så säker på att jag va en pojke då hon väntade mig.Sen blicken då hon sa att blev besviken vid förlossningen fast jag va så söt med allt mörkt hår så det fick gå..FICK GÅ !!!
Ja det har varit en röd tråd i mitt liv med mamma...

Allt som inte gav henne något eller på något sätt inte stod upp mot hennes krav på hur det skulle vara FICK GÅ..
Även hennes vänner..

Detta syntes tydligt även inför begravning och under begravning...VART var mammas alla vänner??? 5 st grannar,grannar sen 4 år tillbaks å 1 sen 14 år tillbaks...SEN DÅ????

När jag började min bana inom vården så lärde jag mig ett "livsmotto"

Jag insåg att det fanns några gamla söta,rangliga,ensamma å sjuka äldre människor ensamma i sina hem.....
Det gick så långt att jag började må dåligt för att dom som va så sjuka å gulliga å alltid vänliga var så ensamma..
TILLS 1 DAG !! En av sköterskorna tog mig åt sidan å sa = Jag vet hur du tänker MEN lek med tanken såhär.Det kanske finns ett skäl till att dom är ensamma..Dom har inte alltid varit gamla,rangliga,gulliga å sjuka.Du vet ju inte hur dom har varit mot sina familjemedlemmar eller vänner när dom va unga å friska....Sen finns det kanske någon som finns där ibland på tider när inte du e där som har hört just dennes version av varför han/hon är utan nära å kära..Å tro mig det är ALLTID lättare å känna med den du ser än den du inte känner eller inte ser..

Just dessa orden ringer i mina öron !! Hör dom lika tydligt som om hon står brevid mig JUST NU å säger dom igen...

Vet idag att dessa ord är dom mest SANNA ORD jag någonsin hört !!!!

Men i morgon kommer jag med all säkerhet möta någon som inte lärt sig samma livsfilosofi å som redan börjat skapa intriger TROTS att denne är en granne som pladdrar på hörsägen å inget annat...

Men jag säger bara en sak !!!! GAME ON BITCH !!!!


7 kommentarer:

 1. Strunta i intrigmakarna. Likaväl som dom siktar in sej på att nedvärdera någon, likaväl kan man välja att inte lyssna. Det finns MP3,vännen. En smart mojäng som gör att man inte behöver höra ett ord av någon. Ungdomarna vet det, dom är smarta och vi får lov att använda samma sak. Du behöver inte lyssna på någon eller försvara dej själv och ditt handlande. Ingen har rätt att kritisera ditt handlande, ej heller döma dej efter någon annans ord! Du behöver inte ägna så mycket som en blick eller ett ord åt någon som dömer dej på andras utsago. Gå lugnt förbi bara, behandla dom som osynliga och gör det du ska göra, då får dom heller ingen information om det dom vill veta och ingen respons på sina åsikter. Har en människa redan en uppfattning, kan inget du säger till ditt försvar ändra på den, inte bara så där, så lägg ingen energi i det. Jag vet vad jag fick känna inom mej när jag gick till pappas lägenhet för första gången på 6 år för att röja ur den, och det är fruktansvärt jobbigt och tar oändligt med energi, bara av att gå genom bostadsområdet och fram till ytterdörren. Man vet att folk kikar på en, och de mest vågade, kliver fram och försöker få ens uppmärksamhet, och gärna tala om sin åsikt. Men jag stoppade mp3:n i öronen och klev fram till dörren nonchalerade folk och stängde dörren bakom mej helt enkelt. Hur jäkla arg man än blir, så är dom inte värda din energi, den behövs till det arbete du har framför dej, både psykiskt och fysiskt. Hör man inte vad dom säger, behöver man inte tänka på det heller. <3 Styrke kramar till dej och familjen. Det är dom som har rätt till din energi, dom som ger dej lika mycket tillbaks <3 Bakom varje ord finns en tanke, och så länge människan kan tänka, så borde man ha vett nog att se hur mycket en närståendes död tar på familjen, oavsett vilken relation man haft genom åren. Man känner inte mindre för det, utan tankarna ser bara annorlunda ut. Utomstående borde ha vett att respektera detta, kan man inte det, så kallar jag det egoistiskt tänkande, och det handlar i grund och botten om att de inte är de som står i centrum. Inget om kärlek, respekt eller omtanke om den avlidna. Och då ska man inte bemöda sej med att lyssna, utan nonchalera och lämna dom åt att söka sin uppmärksamhet nån annanstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så förbannat klok Strutis!

   Radera
  2. Jag säger som Mucklan !! DU E FÖRBANNAT KLOK !!!!
   För när jag läser vad du skriver så vet jag ju att du har så rätt så rätt..
   Jag kände först att ett enda ord ifrån grann haggan å jag hade gett henne en sovande stund,men sen kom vettet ikapp tanken.Klart jag ska ignorera!!
   jag har ju inget eller ingen som förknippar mig med det stället den dagen då lägenheten är tömd å nyckeln e lämnad,så hur kul dom än må ha vid sina röka pauser så bjuder jag på det..
   Men visst e det trist när hjärnor som är äldre än min egen inte funkar utan bara suger i sig skit istället för intressant fakta som är verklighetsbaserad..Men som sagt,deras förlust.Men dom ska ha kredit för en sak...För att dom röker som borstbindare,å då vet vi ju alla att livet inte alltid blir så lång..
   Usch nu va jag elak..
   Kram Nyfis <3

   Radera
 2. Ojne vojne.. är du helt säker på att mitt ex inte är din mamma? Ja om man bortser lite från ålder och kön sådär så verkar det vara samma modell lixom. Jag blir bara alldeles full av trött igenkänning när jag läser. Blä!
  Jag är ledsen att behöva säga det men att klämma ur sig en så fruktansvärt vidrig kommentar efter att ni har förlorat Leo är så sjukt jäkla magstarkt att en diagnos hade varit på sin plats vad gäller din mor. Hon KAN bara inte ha varit riktigt frisk. Det är omöjligt.
  Bra i alla fall att bitterheten blir ledsnad och sorg, då går det att ta sig igenom den och sortera den så bitarna hamnar på sina respektive ställen. Obändig bitterhet kan äta upp en människa och döda den inifrån, men du har redan börjat processa. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klok du är Mucklan <3 Man kan aldrig värdera ett barn högre än ett annat, alla är lika vackra och välkomna och saknade när dom lämnar oss.. Ingen har rätt att säga nåt sånt som att man redan har så många, det är genomjävligt att ens tänka så

   Radera
  2. Jaa du Mucklis..kan vara så att ditt ex å min mamma är/va släkt på deras planet..Eller så delade dom bara samma diagnos..
   Jag är säker på att min mamma hade fått mer än 1 om hon hade utretts å det säger jag inte för å vara elak alls.På så sätt kan jag tycka synd om min mamma för att hon inte fick ett försvar på papper så att säga.Illa när t.o.m det hade varit hjälp för oss som råkat i skottlinjen utan att be om det.Man väljer som sagt inte sin familj å med facit så e det jävligt synd.Tänk va mycket man hade sluppit å ha i bagaget då..ja,ja så e det å nu kan det bara bli bättre..Men det kommer å ta tid eftersom jag är rätt ensam om å ta i verkligheten å inte håller inne enbart för att "andra inte ska veta"..
   Vad hon sa om min/våran Lilla Leo hjälper mig att inte känna sorg över att min mamma är död,tvärtom..Det stärker mig ytterligare då jag NU om någonsin vet hur jag ALDRIG ska behandla eller göra mot mina egna barn..
   Så lite tacksam kanske jag borde vara trots allt <3
   Å visst e både DU å Nyfis dom klokaste ugglorna å ni får mig att orka å må bra..Tack mina vänner <3

   Radera
 3. God kväll... ♥ ...
  När jag läser här så upplever jag att det är så fruktansvärt tragiskt att inte din mammas barn - ni alla - uppskattades för det kön som ni var och är!
  När sen du då får fyra - fem pojkar på rad (kommer inte ihåg hur många barn ni har, du och din man) då borde det ju vara full pott å släktens vägnar! Eller hur?
  Du borde ju blivit upphöjd, uppskattad och älskad enligt släktens traditioner åtminstone!♥
  Och, om något av ens barn dör, så är det en STOR tragedi!!!! Det spelar ingen roll hur många barn man har förut, varje barn är UNIKT!♥
  Det vet jag, som höll på att mista en dotter.
  Men nu går du vidare, starka Måran ♥ och lyssna inte på andras skitprat!
  Kramar i massor från mig. ... ♥ ... ♥ ... ♥

  SvaraRadera